Ijzerlaan 3b
8600 Diksmuide
0471 62 90 19
leentje@fitonyou.be

Copyright 2020 Club Planner

Cardio

Cardio

cardio training mag niet ontbreken in een goed en gebalanceerd fitnessprogramma

Cardio is goed voor je cardiovasculaire gezondheid, je uithoudingsvermogen wordt er door verbeterd. Dit heeft ook weer zijn voordelen bij het doen van krachttraining, je zal minder snel moe worden waardoor je meer uit de krachttrainingen kunt halen. Daarnaast is cardio training ...

Metabolisme & Hormoonhuishouding

Cardio training heeft ook een positieve invloed op het metabolisme, vooral bij cardio vormen waarbij gebruik gemaakt wordt van korte en intensieve sprints zoals HIIT.

Cardio training heeft ook een positieve invloed op de hormoonhuishouding, het zorgt voor de aanmaak van hormonen waardoor je je goed kan voelen en waardoor de eetlust minder wordt.

Hou cardio training leuk

Sommige mensen houden niet van cardio training omdat het vrij saai kan zijn. En eerlijk is eerlijk: soms kan het inderdaad vrij saai zijn om op een loopband te gaan hardlopen in het fitnesscentrum. De truc is om cardio training afwisselend te houden door verschillende vormen van cardio te beoefenen. Hiermee train je niet alleen andere spiergroepen maar is het mentaal ook beter op te brengen.